nonpasaran

YouTube'u HTML5 Sürümü ile Kullanmak

HTML5, internet'in çekirdek teknolojilerinden HTML işaretleme standardının beşinci sürümüdür. Internet Explorer, Mozilla Firefox ve Opera tarayıcılarının güncel sürümleri tarafından kısmen desteklenmektedir. Kısaca H5 Google Chrome ve Safari tarayıcılarının güncel sürümleri üzerinde deneme aşamasında da olsa çok daha iyi bir şekilde çalışmaktadır. Günümüzde kullanılan HTML 4.1 sürümü, CSS desteğiyle ne kadar düzenli ve sağlam bir yapıda kodlanırsa kodlansın yine de fazladan yazılan kodların işlevselliği bozduğu bilinmektedir. Bu yüzden HTML 5 bu ihtiyaçları karşılamak adına geliştirilmeye başlanmıştır. Video paylaşım sitesi Youtube, deneme aşamasında HTML5'i kullanıcılarına sunmaktadır. (Vikipedi)



1- Eğer sizde YouTube'u HTML5 sürümü ile kullanmak istiyorsanız yapmanız gereken son derece basit. Bu adrese gidin ve en altta gördüğünüz HTML5 oynatıcıyı istebağlantısına tıklayın.




Ardından kullanmaya başlayabilirsiniz.Destekleyen tarayıcılar yukarıda da yazdığım üzere, Firefox, Google Chrome, Opera, Microsoft Internet Explorer ve Apple Safari.


2- Eğer vazgeçerseniz aynı adrese gidip Varsayılan oynatıcıyı kullan bağlantısına tıklamanız yeterli olacaktır.



Sonra;


Google, Html5'in daha az kaynak harcadığını söylüyor. Evet aralarında biraz fark var ama öyle inanılmaz bir fark değil;

Yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item