nonpasaran

Youtube ve Kanal N



Bana pek hitap etmesede pek çok insana seyrederek öğrenmek daha cazip geliyor. Bunu göz önüne alarak bundan sonra yazdığım bütün makalelere birde makalenin görsel anlatımının bulunduğu bir videoyu ekleme kararı aldım.. (Maklenin yapısı uygun olduğu sürece)




  • Bu videolara makalenin altından, direk olarak blogumdan ayrılmadan ulaşabileceğinz gibi Youtube üzerinden de ulaşabileceksiniz. Bunun için Youtube'da bir kanal oluşturdum. Kanala kısa bir isim vermek gerekiyordu, Türkçe olmasını istedim ve Kanal N isimini verdim. Buradan ulaşabilirsiniz...
  • Ayrıca blogumun her sayfasında yan tarafta görebileceğiniz Google arama kutularına bu kanalı da ekledim. Yani bir arama yaptığınızda arama sonuçlarında bu videoları da görebileceksiniz. (Yeri gelmişken belirteyim; bu arama kutuları bütün bloglarımda arama yapacak şekilde yapılandırılmıştır ve oldukça efektif çalışıyorlar. Ben bile çoğu zaman blogumda bir şey aradığımda bu arama kutularını kullanarak buluyorum. Sizde kullanın lütfen...)
  • Kotalı internet kullanıcılarını da düşündüğümden bu videolarda Xvid sıkıştırma kullanacağım ve bu sebeple 720p ve 1 dakika video boyutu ortalama 2 MB civarı olacak. Oldukça makul sanırım.
  • Yine her sayfada, yan tarafta Kanal N adını taşıyan kutucuklar göreceksiniz. Buradan da bu videolara ulaşmak mümkün. Gerçi bazen düzgün çalışmıyorlar, neden kaynaklandığını bulamazsam kaldırabilirim.

Umarım ziyaretçilerimin yararlanabileceği bir yenilik olur...


Nonpasaran 

Arşiv

Yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item