nonpasaran

Windows'un Beta Balıkları!: Hikayesi nedir?


        Windows 7 Beta ile beraber tanıştık ilk defa Windows Beta balıkları ile. Ardından Windows 8 Beta'da karşımıza çıktılar. Ve en son olarak solda gördüğünüz Windows 8.1 Beta balığı ile tanıştık.

          Peki nedir bu balıkların hikayesi? Microsoft iş olsun diye mi bu balıkları kullanıyor yoksa ardında bir hikaye mi var? Bugün izleyicilerimden biri sorunca merak edenler için yazayım dedim.

         Altta sırasıyla Windows'un Beta balıklarını görüyorsunuz;


Windows 7 Beta

Windows 8 Beta

Windows 8.1 Beta_Başlangıç

Windows 8.1 Beta_Boot




          Aslında öyle çok ilgi çekici bir hikayesi yok. Bu balıklar gerçekte Siamese Fighting Fish olarak bilinen Siyam Kavgacı Balığı. Bu balık özellikle Güneydoğu Asya'da prinç ekim alanlarında yaşayan oldukça güzel ve kavgacı mücadeleci karakteriyle bilinen bir balık. Vahşi türleri kahverengi ağırlıklı ancak insanoğlu bunları melezleyerek farklı renklere sahip türlerini yetiştirmiş. Ancak işin esprisi bu balığın daha çok bilinen diğer adı ile ilgili.

        Bu balık halk arasında daha çok Beta (Betta) olarak bilinir. Gerçek ismi ise Betta ile başlar ve türüne göre değişik uzantılar alır. Örneğin; Betta burdigala, Betta prima, Betta coccina, Betta anabatodies, Betta halfmoon, Betta crowntail vs. Burada daha fazla bilgiyi bulabilirsiniz.

         Dolayısıyla Microsoft hem bu kelime oyununu kullanmak hem de balığın mücadeleci karakterini vurgulamak amacı ile Beta versiyonlarında Betta balığını kulanıyor.




Buradan üste gördüğünüz resimleri 1920x1080 px. çözünürlükte duvar kağıdı olarak indirebilirsiniz.


Yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item