nonpasaran

Internet Explorer: Windows XP, Windows Vista, Windows 7 ve Windows 8'de Artık Otomatik Olarak Güncellenecek

      Microsoft, 2011 Aralık ayında Windows XP, Windows Vista, Windows 7 ve Windows 8'de Internet Explorer'ın -Windows Güncelleme ayarları açık olan kullanıcılar için- otomatik olarak güncellenmesini sağlayacak bir planı devreye soktu.

      Bu plana göre 2012 Ocak ayından itibaren ilk olarak Avustralya ve Brezilya'da devreye giren olan otomatik güncelleme zaman içerisinde tüm dünyada devreye girecek.



         Buradaki amaç gittikçe artan zararlı yazılım tehditlerine karşı kullanıcıyı güvende tutabilmek. Çünkü çoğu giriş seviyesi kullanıcı tarayıcı olarak bilgisayarları ile beraber gelen Internet Explorer'dan başka tarayıcının var olduğunu dahi bilmiyor hatta halen Internet Explorer 6 kullanmaya devam eden kullanıcılarla karşılaşıyoruz.

        Bu durum ise Interneti -genel olarak- daha güvensiz bir ortama dönüştürüyor. Ayrıca Web tasarımcıları geriye dönük uyumluluk sorunları ile uğraşmak zorunda kalıyorlar veya bir kısım hedef kitlenin ulaşım dışı kalacağını düşünerek yenilikçi tasarımları devreye sokmakta terddüt ediyorlar.




          Doğal olarak otomatik güncelleme istendiği taktirde devre dışı bırakılabilecek. Ayrıca her yeni sürüm bir güncelleme olarak yüklendiğinden  istediğinde güncelleme bilgisayardan kaldırılarak önceki sürüme dönmek mümkün olacak.

         Tabii Internet Explorer daha güncel sürüme otomatik olarak güncellendiğinde kullanıcı ayarları, şifreler ve yer imleri gibi kullanıcı verilerinin muhafaza edileceğini söylemeye gerek yok.

       Eğer otomatik güncellemeyi devre dışı bırakmak istiyorsanız Bkz. Internet Explorer 10: Otomatik Güncellemeyi Devre Dışı Bırakmak

Yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item