nonpasaran

Değişen Yorum Yönetim Sistemi Hakkında...



Blogger'in her gün bir tarafı bozulan yorum motorundan gına geldiği için son günlerde daha tutarlı bir yorum yönetim sistemi araştırıyordum ve sonunda Disqus'ta karar kıldım. Bundan sonra yorum motorunun ve temasının değiştiğini ve pek çok ekstra özellik geldiğini göreceksiniz...





Değişikliklerin çoğu olumlu. Olumsuz olduğunu düşündüğüm tek şey ise artık tamamen anonim olarak yorum yapamayacak olmanız. Misafir olarak yorum yapma seçeneği var ama en azından bir e-posta adresi vermek gerekiyor. 
Oturum açma seçenekleri arasında Facebook, Google yada Twitter hesabınız gibi hesaplarla oturum açma seçeneği var. Bu aklınıza güvenlik kaygısını getirebilir. Ancak Disqus, PCMag, CNN, TIME, FOX gibi Dünyanın en çok ziyaret edilen sitelerinde kullanılan bir sistem. Disqus kesinlikle parolanızı göremiyor. Güvenlik kaygınız olamasın anlayacağınız. Şimdi gelin yeni yorum sistemini inceleyelim;




  • Yorum eklemek için;

Yorumunuzu yazın ve Şu isimle gönder... bağlantısına tıklayın.




Açılan pencerede dilediğiniz bir kimlik seçin ve Yorum yaz deyin.

Not: Cevabı takip etmek istiyorsanız Tüm yorumlara....ol. kutucuğunu işaretleyin.





  • İsterseniz siteme girdiğinizde dilediğiniz bir kimlik ile oturum açabilir ve sonrasında bir daha kimlik girmek zorunda kalmazsınız.







  • Yorumları okumak istediğinizde açılır menüyü kullanarak dilediğiniz gibi sıralama imkanınızda mevcut. Varsayılan olarak en eski yorum en üstte olacak şekilde ayarladım. 






  • Yorum yaptığınızda yorumunuzun onaylandıktan sonra yayınlanacağına dair bir mesaj alacaksınız. Kapatmanız yeterli. Onay şartının sebebi hem yorumlardan haberdar olmam ve yorum kaçırmamam hemde uygunsuz içerikten korunmak için.





  • Her ne kadar onaylıyor olsamda karşılıklı mesajlar onaya gerek duymuyor. Eğer uygunsuz içeriğe sahip bir mesaj görürseniz lütfen rapor edin.







  • Artık yorumlarınıza resim de ekleyebiliyorsunuz. Resim butonuna tıklayın ve bilgisayaraınızdaki resmi gösterin. Yada direk link verin.





  • Video eklemek isterseniz link vermeniz yeterli. Sayfadan ayrılmadan video izlenebiliyor;





  • Başka özelliklerde var ama tam test edemediğimden şimdilik devre dışı bıraktım ileride ekleyebilirim.




Gödüğünüz aksaklıkları veya isteklerinizi lütfen nonpasaran@w.cn mail adresimden, Facebook sayfamdan veya Twitter hesabımdan rapor edin. Umarım güzel bir değişiklik olur...

Arşiv

Yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item