nonpasaran

"Pili değiştirmeniz yararlı olabilir" uyarısı alıyorsunuz
ya da
Adaptör Takılı Olduğu Halde Batarya Şarj Olmuyor

Geçen gün bilgisayarımın bataryası durduk yerde Pili değiştirmeniz yararlı olabilir uyarısı vermeye başladı ve düzensiz batarya süreleri göstermeye, olur olmaz zamanlarda (Pilde kullanırken) kapanmaya başladı. Oysa pilimin sağlam olduğunu biliyordum. Bunun üzerine sorunun pil sürücüsünde olduğunu düşünerek bu yönde bir çözüm denedim ve işe yaradı. Bunun üzerine bu yazıyı yazmaya karar verdim.

Ancak unutmayın; Bataryanız ömrünün sonuna geldiyse (Windows 7 ve Windows 8 bataryanız orijinal kapasitesinin % 40'ına düştüğünde uyarı vermeye başlar) yada bataryayı kontrol eden devre arıza yaptıysa (Adaptör takılı oldığu halde batarya şarj olmuyor durumlarında) alttaki yöntem işe yaramayacaktır. Bu yöntem sadece sorunun yazılımsal olduğu durumlar için geçerlidir.

Sorun donanımsal ise bilgisayarınızın yetkili servisine başvurun yada bataryayı bilgisayardan ayrı satın aldıysanız, aldığınız yere başvurun...


Altta her iki durumu gösteren ekran alıntılarını görebilirsiniz;





1- Dizüstü bilgisayarınız pil ile çalışırken (Adaptör takılı olmamalı) bilgisayarınızı kapatın.


2- Bataryayı çıkarın.


3- Dizüstü bilgisayarınızı adaptörü takarak başlatın. (Pil takılı olmayacak)


4- Bilgisayar'a sağ tıklayın ve Özellikler deyin. Ardından açılan Sistem penceresinde sol üstten Aygıt Yöneticisi bağlantısına tıklayarak Aygıt Yöneticisi'ni açın.




5- Aygıt Yöneticisi'nde Piller'i genişletin ve Microsoft ACPI Uyumlu Denetim Yöntemi Pili'ne çift tıklayın ve Sürücü sekmesini açarak Kaldır'ı tıklatın.





6- Bilgisayarı kapatın.


7- Bilgisayarın adaptör bağlantısını kesin.


8- Bataryayı bilgisayara takın.


9- Adaptörü tekrar takın. (Bu durumda pil ve adaptör bilgisayara takılı olmalı)


10- Bilgisayarı başlatın.


Sorunun çözülmüş olması gerek. Sorun çözülmedi ise başta belirttiğim gibi sorunun donanımsal olma ihtimali çok yüksektir.

Yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item