nonpasaran

Windows 8’e Yükseltilen Asus Bilgisayarlarda Realtek Sürücü Sorunu


Bu yazının içeriği Sizde katkı verin projesi kapsamında Ahmet adlı izleyicimiz tarafından hazırlanmıştır.

       Benim kullandığım bilgisayarlarda bu sorunu yaşamamam yüzünden denemem mümkün olmadı ama isteyen deneyip sonucu yorum olarak paylaşabilir...








Öncelikle iyi günler.


          Asus Realtek ses sürücülerini kurarken Run C:\Program Files (x86)\Realtek\Audio\ASF3GUI\ (ASUS  Sonicfocus 3.0 GUI) failed hatasını benim de dahil olduğum (K53SV) SonicFocus veya SonicMaster kullanan birçok ASUS kullanıcısı alıyor. Bu hata sıklıkla Asus'un SonicFocus ses geliştirme paketi sisteminizde yüklü olduğu zaman Asus'un Windows 8 Realtek sürücüsünü kurduğumuzda karşımıza geliyor. Hata gelmese bile yüksek ihtimalle (şu an için) SonicFocus'u veya SonicMaster'ı çalıştıramayacaksınız.

         Öncelikle bu sorunla SonicFocus ve SonicMaster özelliği olan bilgisayarda karşılaşıldığını söyleyelim. Eğer bu yöntemle değil de diğer Asus Realtek sürücülerini kuracaksanız (şu an için öyle) SonicFocus  çalışmayacak ve kurulum sırasında bir hata ile karşılaşacaksınız.

        Şunu da belirtelim. SonicFocus ve SonicMaster aynı şeylerdir. SonicFocus programı N serisinde ve bazı serilerde SonicMaster adıyla bulunuyor. Ben Sonicfocus diyerek devam edeceğim.

       Sorunun çözümü için Asus'un birçok sürücüsünü, Realtek’in kendi dağıttığı sürücüyü, modlu sürücüler gibi birçok sürücü ve birçok yöntem denedim. Asus'un tüm Windows 8 için çıkan neredeyse tüm Realtek sürücüsünü denedikten sonra en son Asus’un Windows 8 destekli anakartlarının sürücülerini denemek aklıma geldi. Ve en son çıkan Windows 8 anakartlardan birinin Realtek ses sürücülerini denerken çözüme ulaştım.

        Bu yöntemimle Asus'un SonicFocus yazılımını ve Realtek sürücüsünü sorunsuz bir şekilde kurup kullanacaksınız.



Başlayalım;


2 şeye ihtiyacımız var:


  1.  Asus SonicFocus paketi 
  2. Asus'un çalışan Realtek sürücüsü


1- Buradan güncel Sonicfocus paketini, buradan da Realtek sürücüsünü indirin.


2- Bilgisayarınızdaki -varsaRealtek ses sürücüsünü Program kaldır veya değiştir'den kaldırın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.


3- İndirdiğiniz sürücü paketinin içindeki AsusSetup dosyasından kurulumu gerçekleştirin.


4. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.


5. ASF3SF dosyasından SonicFocus’un kurulumunu gerçekleştirin.


6- SonicFocus ile en iyi sonuçlar için Hoparlör özelliklerinde (Sese sağ tıklayıp kayıttan yürütme aygıtlarında) Gelişmiş sekmesinden 24 bit ve 48000 Hz ayarlayın. (Asus'un SonicFocus dökümanında öyle yazıyor)


 İşleminiz tamamlanmıştır, kolay gelsin



Yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item