nonpasaran

Kesik Çizgilerden Oluşan Windows Odak Çerçevesi (Focus Rectangle) Sorunu

        Çoğunuz -yaşından dolayı- bilmez; Eskiden mekanik fareler vardı. Bunların içinde lastik ya da metalden yapılmış erik büyüklüğünde bir top bulunur, siz fareyi hareket ettirdikçe top döner ve imleç hareket ederdi. (Şöyle birşey)

        Tabii tahmin edebileceğiniz gibi bu top bütün tozu toprağı üstüne çeker atlama yapmaya başlardı çoğu zaman. Sık sık da arıza yapar öylece kalırdınız.

       İşte Windows 3.1'den bu yana bu tip durumlarda -bilgisayarı klavye ile kullanmanız gerektiğinde- size kolaylık sağlaması için Odak Çerçevesi (Focus Rectangle) kullanılıyor. Ancak bazı klavye/fare karışımı kullanımlarında çoğu kullanıcıyı rahatsız eden bir durum ortaya çıkıyor; Kesik çizgilerden oluşan Windows Odak Çerçevesi (Alttaki resim)



Güncelleme!: Alttada bahsettiğim üzere yazıda kullandığımız aracı bazı virüs programları zararlı olarak görüyorlar. Enpedi'den olası zararlı bir dosyaya link vermek istemediğimden diekt indirme linkini kaldırdım. İsteyen buradan indirebilir.
  • Yazıda kullanacağımız aracı kimin yazdığını bulamadım. Bu yüzden indirme linkini direkt kendim veriyorum. Ancak özellikle 32 bit için olan dosyayı bazı anti virüs yazılımları zararlı olarak görüyorlar. Burada VirusTotal sonuçları var: x64  x86 Muhtemelen sezgisel filtreye takılıyor ve zararlı değil ama kullanıp kullanmamak size kalmış. 64 bit olanda ise sorun yok.
  • Herhangi bir sıkıntı yaşama ihtimainize karşı makaleyi uygulamadan önce bir Sistem Geri Yükleme noktası oluşturmanız akıllıca olacaktır. (Windows 7 - Windows 8)


1- Buradan Odak Çerçevesini Kaldır.rar dosyasını indirin.

2- İndirdiğiniz sıkıştırılmış dosyayı ayıkladığınızda içinden 2 dosya çıkacak;

  • Setup_x64
  • Setup_x86

3- Setup_x86 dosyasına sağ tıklatın ve yönetici olarak çalıştırın. Bir komut istemcisi açılacak ve kurulumun başarılı olduğuna dair bir mesaj alacaksınız. Herhangi bir tuşa basarak komut istemcisini kapatın.


4- Eğer 32 bit Windows kullanıyorsanız 6. adıma atlayın. 64 Bit Windows kullanıyorsanız 5. adımdan devam edin.

5- Setup_x64 dosyasına sağ tıklatın ve yönetici olarak çalıştırın. Bir komut istemcisi açılacak ve kurulumun başarılı olduğuna dair bir mesaj alacaksınız. Herhangi bir tuşa basarak komut istemcisini kapatın.  (Üstteki resim)

6- Bilgisayarı yeniden başlatın. Sorunun çözüldüğünü göreceksiniz.


Geri Dönüş...

a)- 3....6 adımlarını tekrarlayın.


b)- (İsteğe bağlı) C:\Windows\System32\RemoveFocusRect.dll dosyasını silin.

Yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item