nonpasaran

Arçelik - Beko - Grundig Format Rehberi...

Bu yazıda Arçelik - Beko - Grundig dizüstü bilgisayarınızdaki Windows 7 işletim sistemini -kurtarma bölüntüsünü kullanarak- nasıl tekrar yükleyebileceğinizi anlatacağım. Bu işlem Format olarak bilinen işletim sistemini kurmaktan farklı bir işlemdir ama işlev hemen hemen tamamen aynıdır. Bu konuda daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz:  "Notebook"lara Format Atmak


Eğer bilgisayarınız Windows 8 önyüklü olarak geldiyse lütfen burada Windows 8 başlığından yararlanın. Bu yazı sadece Windows 7 içindir.




1-  Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Yedekleme ve Geri Yükleme yolunu izleyin ve Sistem ayarlarınızı ya da bilgisayarınızı kurtarın seçeneğine tıklatın.





2- Açılan sayfada Gelişmiş kurtarma seçenekleri seçeneğine tıklatın.





3- Windows'u yeniden yükle seçeneğine tıklatın.





4- Yedekleyeceğiniz veriler varsa yedekleyin yoksa Atla butonuna tıklatarak ilerleyin.





Bu aşamada alttaki gibi bir uyarı ile karşılaşırsanız bunun anlamı diskinizdeki kurtarma bölümünün çalışmadığıdır. Bu durumda ya D sürücünüzde bulabileceğiniz Recovery imajını bir çift taraflı DVD'ye yazdırın ve bilgisayarı bundan başlatın (Bu imaj bir DVD'ye sığmayacağı için çift taraflı bir DVD kullanmanız gerekiyor) ya da en yakın Arçelik yetkili servisine başvurun.

                               



5- Yeniden Başlat butonuna tıklatın.





6- Bilgisayarınız yeniden başlatılacak. Bundan sonra talimatları takip etmeniz yeterli.

Yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item