nonpasaran

Microsoft ve Google Hesapları: Tek Kelimelik Kullanıcı Adı Oluşturmak

Sizin de başınıza geldi mi bilmiyorum ama benim özellikle site ile ilgili hesaplarımda (Enpedi, Nonpasaran) sık karşılaştığım bir problem var; Microsoft veya Google hesaplarımda görünen adı ayarlarken soyadı girilmesi gerekiyor. Soyadı kısmını boş bırakırsanız da hata mesajı alıyorsunuz;


Bu yüzden örneğin görünen adımı Nonpasaran değil de Non[boşluk]Pasaran yapmak zorunda kalıyorum. Bir de işin güvenlik yönü var. Herkes soyadının görünmesini güvenlik sebepleri ile istemeyebilir.

Bu yazıda bu sorunu nasıl çözebileceğinizi anlatacağım. Bu şekilde tek kelimelik görünen adlar oluşturabilir hatta tek kelimelik harfler oluşturabilirsiniz.



Microsoft ve Google hesapları dedim ama bu yöntemi benzer sorun yaşadığınız çoğu online kimliklerinizde kullanabilirsiniz. (Facebook hariç)

1- Windows 7 kullanıyorsanız Başlat Menüsü arama satırına, Windows 8 veya 10 kullanıyorsanız Çalıştır'a charmap.exe yazıp Enter'a basın.

2- Açılan Karakter Eşlem penceresinde varsayılan olarak Arial karakter seti seçili olmalı değilse Arial karakter setini seçin.

3- Altlara doğru kama ve çift kama işaretlerinin sağında boş kutucuklar göreceksiniz. Bunlardan 2.si Sağdan Sola Ekleme karakteri. İmleci üzerine getirdiğinizde U+202B yazdığını görmelisiniz.


4- Kutuyu tıklattıktan sonra (1) alttaki Seç butonuna tıklattığınızda (2) Kopyala butonu aktifleşecek.


5- Artık tek yapmanız gereken Kopyala butonuna tıklatmak ve bu işlemi uygulamak istediğiniz hesabın ayarlarında Soyadı kısmına Ctrl+V ile yapıştırmak. Altta sonucu görüyorsunuz...

Yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item