nonpasaran

Clear Type Metin Ayarlayıcısı ve Ayarları

Eğer monitörde görüntülenen yazıları okumakla ilgili problem yaşıyorsanız Clear Type açık olmayabilir veya doğru ayarlanmamış olabilir.Peki Clear Type nedir?

ClearType yazı tipi teknolojisi, ekranınızdaki metni neredeyse kağıt üzerine yazdırılan metin kadar net ve okunabilir yapar. Bu Windows 7'de varsayılan olarak etkindir.ClearType'tan en iyi şekilde yararlanmak için LCD veya plazma gibi yüksek kalitede düz ekranlı monitörünüz olmalıdır. Bir CRT monitörde bile ClearType sayesinde okunabilirlikte biraz gelişme olduğunu görebilirsiniz.

NOTLAR;

  • ClearType'ın etkili olması için, en az 256 renkli renk ayarını destekleyen bir video kartınızın ve monitörünüzün olması gerekir. En iyi sonuçları Yüksek renk (24 bit) veya En yüksek renk (32 bit) desteğiyle elde edersiniz.
  • Bilgisayarınıza takılı birden çok monitör varsa, ClearType Metin Okunurluğu Aracı'nda yaptığınız ayarlardan bazıları, tüm monitörlerinizdeki programların tamamına uygulanmayabilir.
  • Windows 7'ye Windows XP'den yükselttiyseniz ve Windows XP için ClearType Tuner PowerToy bilgisayarınızda hala yüklüyse kaldırmanız gerekir.



1- Windows 7 kulanıyorsanız Başlat Menüsü arama satırına, Windows 8 kullanıyorsanız Çalıştır'a cttune.exe yazıp Enter'a basın.


Bu aracın tam adresi C:\Windows\System32\cttune.exe'dir



2- Karşınıza Clear Type Metin Ayarlayıcısı  arayüzü çıkacak.



3- Eğer işaretli değilse Clear Type'ı aç kutusunu işaretleyin ve ardından kendi tercihlerinize göre ayarlamaları yapın.





Bununla ilgili bir Microsoft videosunu alta izleyebilirsiniz; (İngilizce)

Yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item