nonpasaran

Amaçlar, Prensipler ve Sizlerden Beklediklerimiz...

Her kurumun, her oluşumun olduğu gibi enpedi'nin de amaç ve prensipleri var. Şimdiye kadar bunları siz izleyicilerimize açıkça hissettirmiş olsakta "Söz uçar yazı kalır" sözünü şiar edinerek bunları yazıya dökmek ve izleyicilerimize bunlara uyup uymadığımızı kontrol etme imkanı vermek daha adil bir davranış biçimi olur diye düşündük...





           enpedi altta yazılı amaç ve prensipler doğrultusunda yayın yapan tüketici ve okuyucu yararına bir sitedir. Bu prensip ve amaçlar ileride değişebilir ancak bu değişim her zaman sizlerin yararına olduğu sürece yapılacaktır...


Amaçlar...


     1- Bilgisayar tüketicisine satın alma aşamasında ne tür donanıma veya konfigürasyona sahip olması gerektiği konusunda yardmcı olmak ve gereksiz donanımı -kullanım amaçlarına göre- satın almalarını dolayısıyla gereksiz harcamalar yapmalarını engellemek.

     2- Notebook alıcılarını -elimizden geldiğince- en sorunsuz marka ve modellere, en uygun fiyatlarla yönlendirmek ve/veya bu konuda okuyucuyu bilgilendirerek okuyucunn farkındalığını arttırmak.

     3- Piyasada yaygın olarak satılan güncel modeller hakkında üretici yararına değil tüketici yararına incelemeler yayınlamak.

     4- Tüketicinin en yaygın kullandığı işletim sistemi olan Windows işletim sistemleri hakkında, en temel bilgi düzeyinden, eğlenceli kişiselleştirmelere kadar,  temiz bir Türkçe ile yazılmış, her düzeyden bilgisayar kullanıcısının anlayacağı/uygulayabileceği makaleler ile Türkçe bir bilgi kaynağı oluşturmak.

         Bu bilgi kaynağını oluştururken -bolca bulunan benzerlerinde olduğu gibi- oradan buradan kopyalanıp yapıştırılmış ve tamamen rastgele içeriğe sahip yazılarla bir çöp bilgi yığını oluşturmaktansa, konu hakkında (Örneğin Windows 7 olsun) son kullanıcının ihtiyaç duyabileceği bilgi havuzunun tamamına yakınını vermeyi hedeflemek.




Prensipler...

  1. Her zaman üreticilerin değil, tüketicilerin yanında olacağız.
  2. Çıkar kaygısıyla 1. maddeyi asla esnetmeyeceğiz.
  3. enpedi'de asla ve kat'a illegal içerik barındırmayacağız,  illegal içeriğe bağlantı vermeyeceğiz ve illegal içeriğin kullanılmasını kolaylaştıran veya özendiren bilgi paylaşımında bulunmayacağız.
  4. Sitede yer alan bütün yazılarda temiz bir Türkçe kullanmaya özen göstereceğiz.
  5. Türkçe anlaşılabilir/bilinen karşılıkları olduğu sürece sadece İngilizce terimler kullanmayacağız.
  6. Yazdığımız hiçbir makale bir başkasının emeğini çalarak oluşturulmayacak. Başka bir deyişle sitede yayınladığımız her yazı özgün/eşsiz bir içerik barındıracak. (Barındırıyor)
  7. Yazdığımız makalelerdeki işlemleri her zaman tarafımızca uygulandıktan ve test edildikten sonra yayınlayacağız (yayınladık) ve arkasında (destek anlamında) duracağız.
  8. Yazdığımız makalelerde önerdiğimiz değişikliklerin -Her zaman/Kesinlikle- nasıl sıfır sorunla geri alabileceğinizi de anlatacağız. Bunu yapamadığımız değişkliklerle ilgili yazı yazmayacağız yada okuyucuyu bu konuda uyaracağız.
  9. Sitede yayınlanan herhangi bir makalenin altına yapılan -makale ile ilgili- bütün yorumları cevaplayacağız. İlgisiz yorumları cevaplamama ve/veya yayınlamama hakkımızı ise -şimdilik- saklı tutuyoruz.




Beklentiler...

  • Yaptığınız yorumlarda lütfen yorumun/sorunun konu ile alakalı olmasına özen gösterin. Bu, konu hakkında sorun yaşayan ve bu sorunu yorum yoluyla sormadan önce "Acaba yorumlarda sorulmuş ve cevaplanmış mıdır?" düşüncesiyle sayfalarca yorumu okuyan diğer okuyuculara saygı ile alakalı bir durum. 
  • Yorum yapmadan önce yanda gördüğünüz arama kutusunu kullanın. Google araması düzeyinde arama yapabilen iyi bir arama motoru olduğunu, sitede -şimdilik- 1000 civarında makale bulunduğunu ve soracağınız soru ile ilgili -büyük bir ihtimalle- daha önce ayrıntılı bir yazı yazılmış olabileceğini ve aradığınız bütün cevapların orada olabileceğini unutmayın.
  • Daha önce defalarca bu konuyu dile getirmemize rağmen burada da tekrarlamak istiyoruz;

            Biz sizlerin beğendiği marka modelleri onaylama makamı değiliz. Bize "Ben bu 3 modeli beğendim hangisini alayım?" yada "Siz bu modeli önermişsiniz ama ben daha iyisini güzelini daha ucuza buldum ne diyorsunuz?" tarzı sorularla gelmeyin. Önerdiğimiz modelleri zaten her ay yayınlıyoruz ayrıca Facebook ve Twitter sayfalarımızda da kampanyalar esnasında uygun modellleri veriyoruz. (Doğal olarak bir modeli "Bunun fiyatı uygun alın" diyerek önermemiz o modeli aynı zamanda onayladığımız anlamına geliyor. Yani sırf fiyatı uygun kelepir diye alın demiyoruz)
  • İşletim sistemleri ile ilgili sorularda çok yakındığımız bir konu var;

          Çoğu okuyucumuz sabah akşam beraber aynı bilgisayarı kullanıyormuşuz gibi rahatça soru sorabiliyorlar. Karşınızdaki insanın sizin bilgisayarınız hakkında zerre kadar bilgisi olmadığını göz önüne alarak sorularınızı sorun. Yoksa "Bilgisayarım oyunlarda donuyor ne yapmalıyım?" tarzı bir soruyu -karşı soru sormadan- Microsoft'un baş mühendisi bile cevaplayamaz biraz makul olun. Yaşadığınız sorunu ayrıntılarıyla ve mümkünse ekran alıntılarıyla destekleyerek anlatın. Uzun uzun yazmak size zor geliyor olabilir ama inanın bize de klavye ile cevap yazıyoruz aklımızdan geçenleri yazıya döken bir sistemimiz yok. 

  • İnternette yaygın olan bir davranış biçimi var:

         Bir siteden yararlanan bir okuyucu "Bu site benim işimi gördü bende bir reklama tıklayarak karşılık vereyim!" diyebiliyor yada site yöneticileri ziyaterçilerini bu yönde yönlendirebiliyor.

         Bu ilk bakışta masum bir davranış gibi görünsede biz bunu reklam verenin parasını çalmak, hırsızlık olarak görüyoruz. Bizim haksız kazanca ihtiyacımız yok. Bu yüzden lütfen sitemizdeki reklamlara sadece ilginizi çekiyorsa tıklayın.

         Sitemizden yararlanıp bunun karşılığını vermek istiyorsanız basitçe teşekkür edin yada daha fazla insanın yararlanabilmesi için tanıdıklarınıza önerin. Bu bizim için fazlasıyla yeterli. 

nonpasaran  
Haziran 2012

Yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item