nonpasaran

Intel® Kablosuz Ekran Teknolojisi (Wireless Display- WiDi)

Son güncelleme: 17 Şubat 2014
Bu yazı Notebook satın alma rehberi'ne bağlantı amacı ile yazılmıştır.

















  
       Yüksek çözünürlüklü panel televizyonların yaygınlaşması ile birlikte bu televizyonları alanların daha önce aklına gelmeyen kaliteli medya ihtiyacı yavaş yavaş kafalara dank etmeye başladı. Çoğu potansiyel panel tv müşterisi bu televizyonların her türlü görüntüyü/medyayı okus pokus yapıp Full HD gösterdiğini sanıyor ve 567p standart yayını 1080p ekranda berbat bir görüntü kalitesi ile seyrettiğinde küçük çaplı bir şok yaşıyor. Ardından kaliteli medya peşine düşüyor. Yakında bununla ilgili ayrıntılı bir makale yazacağım ancak burada bahsetmek istediğim bu ihtiyaç göz önünde bulundurularak geliştirilmiş bir teknoloji; Intel® Kablosuz Ekran Teknolojisi.

        Bu teknoloji Notebook'unuz ile panel televizyonunuz arasında kablosuz bağlantı kurarak görüntü aktarmaya yarıyor. Henüz geliştirilmekte olan bir teknoloji ancak oldukça yararlı. Şimdilik bir adaptöre ihtiyacınız var. (Bu tip adaptörlerin entegre edildiği panel TVler var ancak henüz yaygın değiller) Yaklaşık 100 liralar civarında satılan bu adaptörü (Henüz Türkiye'de satılmıyor) panel televizyonunuzun HDMI çıkışına bağlıyorsunuz ve ardından Notebook'unuz ile eşleştiriyorsunuz. Bundan sonra artık Notebook'unuzun ekranındaki görüntüyü sadece Windows tuşu + P tuşuna basarak (Varsayılan ayar aynı anda iki görüntüdür yani hem notebook'ta hem panel TVde) televizyonunuzdan seyretmeye başlayabilirsiniz. (Notebook modelinine göre faklılık gösterebilir) Şimdilik limit 720p ancak bu çok yakında 1080p olacaktır. Bu teknoloji çok fazla çeşitliliğe sahip ve Intel'in yol haritasında Atom işlemcilere de bu teknolojinin adapte edilmesi var. Dolayısıyla ilerde olmazsa olmazlardan olabilir. Bu yüzden bu notebook alırken bu teknolojiyi de gözetmek lazım. Altta destekleyen işlemcilerin ve gereksinimlerin olduğu bir tablo görüyorsunuz;



Intel® Kablosuz Ekran Teknolojisi Gereksinimleri

Uyumlu Notebook'lar aşağıdaki sistem bileşenlerine sahip olmalıdır. Almayı düşündüğünüz Notebook'un uyumlu olup olmadığını üretici firmaya teyit ettirin.
Sistem BileşeniGereksinim
İşlemci2. Nesil Intel® Core™ i3/i5/i7 Mobil işlemci veya
3. Nesil Intel® Core™ i3/i5/i7 Mobil veya Masaüstü işlemci veya
4. Nesil Intel® Core™ i3/i5/i7 Mobil veya Masaüstü işlemci veya
4. Nesil Intel® Core™ i3/i5/i7 Mobil veya Masaüstü işlemci Üstü
Garfik yongasıIntel® HD Graphics (Zaten yukarıdaki işlemcilere entegre olduğundan, bu işlemcilerden birine sahip olduğunuzda buna da sahip oluyorsunuz otomatik olarak)
Kablosuz
ağ kartı
Intel® Centrino® Wireless-N 1000, 1030, 2200, veya 2230
Intel® Centrino® Wireless-N 2200 (Masaüstü)
Intel® Centrino® Advanced-N 6200, 6205, 6230, veya 6235
Intel® Centrino® Advanced-N 6205 (Masaüstü)
Intel® Centrino® Wireless-N + WiMAX 6150
Intel® Centrino® Advanced-N + WiMAX 6250
Intel® Centrino® Ultimate-N 6300
Intel® Dual Band Wireless-N 7260
Intel® Dual Band Wireless-AC 7260
Intel® Dual Band Wireless-AC 7260 (Masaüstü)
Intel® Dual Band Wireless-AC 3160
Intel® Wireless-N 7260
Broadcom BCM43228
Broadcom BCM43241
Broadcom BCM4352 veya
YazılımIntel® My WiFi Teknolojisi ve Intel Kablosuz Ekran kurulu ve etkinleşmiş olmalıdır. Güncel yazılımı buradan indirebilirsiniz. 
İşletim SistemiWindows 7 ve üstü Windows işletim sistemi


Intel® Kablosuz Ekran Teknolojisi resmi videosu;




Bu da bir uygulama videosu;

Yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item