nonpasaran

Enpedi Windows Temaları


Makalelere yardımcı olması için hazırladığım videolarda görünen arka planlar ve temalarla ilgili sık sık sorular ve paylaşma isteği alıyorum. Bunun üzerinde ben de "Konuyla ilgili bir yazı yazayım, kullandığım Enpedi temalarını burada paylaşayım dileyen indirsin kullansın" dedim.

Temalar 2 ayrı stilde: Benim kullanmayı tercih ettiğim düz arka plan rengi üzerine motiflerin yer aldığı -benim Windows Renkleri olarak adlandırdığım- temalar ve klasik masaüstü arka plan resimlerine sahip (Enpedi ile alakalı resimler) temalar.


  • Temaları kullanmak için indirmeniz ve çift tıklatmanız yeterli. 
  • Temaların içerisinde sadece belli resimleri kulanmak istiyorsanız bunu yapabilirsiniz. Bunun için;

    1. İndirdiğiniz temanın dosya uzantısını .zip olarak değiştirin. (Tema dosyaları aslında birer zip dosyasıdır. Bu yüzden .themepack veya .deskthemepack olan uzantısını .zip ile değiştirerek arşiv programları ile açabilirsiniz)
    2. Her hangi bir arşiv programı ile (WinRar gibi) açın. 

Windows 8'de koyu renk temalar kullandığınızda başlık yazılarının okunamama sorunu var. Resimlerde de fark edebileceğiniz üzere ben beyaz fontlar kullanıyorum. Windows 8'de başlık renklerini nasıl beyaz yapabileceğinizi burada bulabilirsiniz: Sistem Font Renklerini Beyaza Çevirmek | Koyu Renk Temalarda Başlığın Görünmeme Sorunu

Windows Renkleri;



Windows renklerinde 7 ila 10 arasında değişen arka plan resmi var. Tamamının motifleri aynı sadece renk değişiyor. Renkleri zamanla çoğaltacağım...

  • Enpedi Mor Tema


İndirme linkleri: Windows 7 - Windows 8


  • Enpedi Gri Tema


İndirme linkleri: Windows 7 - Windows 8


Klasik temalar...


  • Enpedi İntro

Tema 8 adet masaüstü arka plan resmi içeriyor. Altta bunların bir kısmını görüyorsunuz...


İndirme linkleri: Windows 7 - Windows 8

Arşiv

Yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item