nonpasaran

İstediğiniz Web Sayfasının Temasını Kalıcı Olarak Değiştirin!

Bugün size dilediğiniz bir web sayfasının temasını kalıcı olarak nasıl değiştebileceğinizi anlatacağım. Bu yazıyı yazmama açıkçası Ekşi Sözlük'teki tema değişimi sebep oldu. Yeni tema son derece rahatsız edici ve kimse memnun değil.
Ekşi Sözlük sadece bir örnek. Sürekli kullandığınız ama arka planından, havasından suyundan rahatsız olduğunuz her sitede kalıcı değişiklik yapabilir ve sizin istediğiniz şekilde görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.


Bunun için bir Google Chrome eklentisi kullanacağız: Stylebot. Eklentiyi buradan indirebilirsiniz. Eklentinin kullanımı, web tasarımı hakkında giriş seviyesi dahi olsa bir bilgisi olan kullanıcılar için son derece basit. Altta arayüzünün ne işe yaradığı ile ilgili resimler bulabilirsiniz. Detaylı anlatım ise uzun süreceğinden bir video hazırladım. Yine de aklınıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz....


  1. Eklenti arayüzünü açar.
  2. -Eğer varsa- web sayfası için başkalarının oluşturuo yüklediği kişiselleştirmeleri yüklemenizi sağlar.
  3. Kendi oluşturduğunuz kişiselleştirmeleri paylaşmanızı sağlar.
  4. Web sayfasında yaptığınız değişiklikleri siler.
  5. Seçenekleri açar.

  1. Seçim aracını seçer.
  2. Fontlarla ilgili kişiselleştirmeleri yapacağınız alan.
  3. Seçtiğiniz alandaki font rengini değiştirir.
  4. Seçtiğiniz alandaki arkaplan rengini değiştirir.
  5. Kenar çizgileriyle ilgili ayarları içerir.
  6. Sağa sola yaslama, boşlukları ayarlama için seçenekler içerir.




Videoda bahsettim. Ekşi Sözlük'te kendi kullandığım temaya ait kodları altta verdim. Eğer beğendiyseniz bunları yükleyip olduğu gibi kullanabilir ya da üzerinde tekrar kişiselleştirmeler yapabilirsiniz.


Bu kodların düzgün çalışması için sözlüğü Gece Modu'nda kullanmanız gerekiyor.
{"*":{"_enabled":false,"_rules":{}},"eksisozluk.com":{"_enabled":true,"_rules":{"#container":{"background-color":"#c4c4c4","color":"#333"},"#entry-list li footer":{"color":"blue"},"#partial-index":{"color":"#333"},"#partial-index h2":{"color":"#333"},"#quick-index-nav li a":{"color":"#e0e0e0"},"#save-draft-button":{"color":"#333"},"#title a span":{"color":"#333"},"a.b":{"color":"blue"},"a.display-preference":{"color":"#ffffff"},"a.entry-author":{"color":"blue"},"a.entry-date.permalink":{"color":"#333"},"a.favorite-count.toggles":{"color":"#fff"},"a.index-link":{"color":"#fff"},"a.more-data":{"background-color":"#adadad","color":"#ffffff"},"a.showall.more-data":{"background-color":"#b5b5b5","color":"#ffffff"},"a.url":{"color":"blue"},"at1":{"at":true,"expanded_text":"@font-face {\n  font-family: 'Georgia';\n  font-style: normal;\n  font-weight: 400;\n  src: url(http://fonts.gstatic.com/l/font?kit=icWX53l1ZgJxqcY5jyCx2w&skey=ca45512e77838097) format('woff2');\n}\n","text":"@import url(http://fonts.googleapis.com/css?family=Georgia);","type":"@import","url":"http://fonts.googleapis.com/css?family=Georgia"},"button.primary":{"background-color":"#eab604","color":"#333"},"div.loggedin":{"background-color":"#333"},"div.pager select":{"color":"#fffaff"},"div.robots-nocontent":{"font-weight":"normal","margin-left":"1em"},"fieldset.vertical":{"background-color":"#c4c4c4"},"form.inline button":{"background-color":"#eab604"},"html.no-touch":{"background-color":"#cc66cc"},"li a small":{"color":"#333"},"li.messages.not-mobile a":{"color":"#ffffff"},"li.not-mobile a":{"color":"#ffffff"},"ol.stats.topic-list.partial li a":{"background-color":"#c7c5c7"},"span.caption":{"color":"#000000"},"svg.eksico":{"color":"#333"},"svg.eksico use":{"color":"#333"},"textarea.edittextbox.with-helpers.track-changes":{"background-color":"#fff"},"textarea.edittextbox.with-helpers.track-changes.valid":{"color":"#333"},"ul li a":{"color":"#000000"},"ul.dropdown-menu.toggles-menu.open li a":{"color":"#ffffff"},"ul.topic-list.partial li a":{"background-color":"#c4c4c4","border-color":"#333","color":"#333"}}}}

Yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item