nonpasaran

Ayın Yıldızları : Eylül 2011



Bu yazı Notebook satın alma rehberi'ne bağlantı vermek amacıyla yazılmıştır.






Ayrıca bakınız; Ayın yıldızları Kasım , Aralık , Ocak,  ŞubatMartNisanMayısHaziran. Temmuz, Ağustos



Ramazandı, bayramdı, işgüçtü derken bu ay "Ayın yıldızları"nı yazamadım bir türlü. Aynı zamanda piyasaya yeni modellerin henüz girmemiş olması vereceğim modelleri zaten 3-4 aydır veriyor olmam da başka bir etlken oldu. Canım istemedi bir türlü. 


Ancak bir önemli değişiklik oldu; Yaklaşık 8 aydır mainsteram notebook ürün gamının hem performans hemde kalite ve fiyat olarak tartışmasız liderliğini sürdüren N53SN serisi bu ay -en azından performans anlamında- ikinci planda kalmaya başladı çünkü Lenovo, GT 555M ekran kartına sahip modeli Y570'i piyasaya sürdü. Şık bir kasaya ve Lenovo kalitesine sahip bu modelin şimdilik tek dezavantajı menteşeleri gibi görünüyor. Kasa yeni olduğu için doğal olarak bu konuda şikayet yok ama benim gözüme biraz zayıf ve uzun vadede sorun çıkarabilir gibi göründü. Umarım yanılırım.


                          Ekran kartlarına gelince şu anda piyasada bulunan mainstream notbooklarda kullanılan en güçlü ekran kartları olan  540M, 550M, 555M, 6570 ve 6770'in  birbirine göre sıralamasını pek çok arkadaş soruyor. Sizi rakamlara boğmadan şöyle bir sıralama vereyim;


550M'e 100 puan verirsek ve nirengi kabul edersek;


540M ve 6570: 80-85 puan
6770 : 110 puan
555M : 115 puan

Sonuç olarak Lenovo Y570'in piyasaya girmesi ile beraber 2000 lira civarı bütçe ile en iyi oyun performansını almak isteyenlerin yöneldiği N53Sn serisine ciddi bir rakip gelmiş oldu. N53 serisi ekran kartı performansında geçilmiş olsa bile hala 1080p ekran seçeneği ve sağlam kasası ile cazibesini koruyor. Tabii Ekim ayında piyasaya sürülmesini beklediğim N55 serisinin de 555M ekran kartı ile piyasaya sürüleceğini düşünürsek acelesi olmayanlar bekleyebilir ve ondan sonra karar verebilirler.


Diğer bütün modeller aynı olduğu için fiyat ve model tavsiyelerim için Ayın Yıldızları-Ağustos'tan yararlanın lütfen.


Bu ay böyle oldu kusuruma bakmayın, Ekim ayında görüşmek üzere...

Arşiv

Yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item